Львів знову приймав учасників Forum West. Цього разу 120 фахівців з усієї України зібралися, щоб дізнатися про найголовніші податкові новації.

Головною темою стало трансфертне ціноутворення, адже до 1 жовтня компанії, що здійснюють контрольовані операції, мають по ним відзвітувати. Крім порад про податкове планування для уникнення ризиків слухачі отримали інформацію про практику спорів з ДФС з питань застосування правил ТЦУ.

Ще однією важливою темою стало обговорення критеріів, що збільшують ризики позапланової перевірки Держпрацею та податковими органами, а також як можливо оскаржити результати перевірок.

Були розібрані типові помилки, що призводять до податкових ризиків, серед яких недоліки ведення обліку окремих операцій та помилки в обліку ПДВ.  

Із 7 лютого наступного року набуде чинності новий закон про валюту й валютні операції, тому даній темі на семінарі також приділили достатньо уваги, розглянувши новий порядок здійснення інвестицій за кордон та відкриття рахунків в іноземних банках, відповідальність за порушення валютного законодавства, зміну процедури отримання кредитів від нерезидентів та інші питання.

Учасники семінару також змогли дізнатися про перспективи податку на виведений капітал в Україні: в чому сутність введення нових правил оподаткування, які особливості перехідного періоду та в чому ризики для платників.

Спікерами семінару виступили фахівці Baker Tilly Ірина Панфілова, менеджер з податків і зборів; Тетяна Стретович, директор Департаменту податків та права, та Ольга Літвінова, керівник практики ТЦУ.

Організатори семінару: юридична компанія HD Partners та аудиторська компанія Baker Tilly.