Наближається жовтень, а з ним спливає відведений законодавцем строк для подання Звіту про контрольовані операції. Отже, саме час упевнитися у правильному складані звіту та з’ясувати до чого варто готуватися у новому податковому році.

Клієнтам та друзям Baker Tilly нагоду обговорити питання трансфертного ціноутворення (далі – ТЦУ) у колі колег було надано Департаментом податків та права, що ініціював проведення практичного семінару 18 вересня 2018 року в офісі компанії.

Семінар проводила Ольга Литвинова, керівник практики трансфертного ціноутворення Baker Tilly, яка у першій частині заходу нагадала про найголовніші цьогорічні зміни – зокрема, критерії визнання операцій контрольованими, розширення переліку таких операцій та збільшення штрафів у сфері ТЦУ.

Другу частину семінару учасники обговорювали практичні питання, що виникають під час формування звітності та документації з ТЦУ – особливості операцій з біржовими товарами, здійснення операцій з представництвами нерезидентів та нерезидентами «особливої» організаційно-правової форми чи «особливостями» сплати корпоративного податку, тонкощі співставлення рівня процентних ставок, операцій з виплати роялті тощо.

Насамкінець, після огляду вітчизняної та міжнародної судової практики по спорах з ТЦУ, Ольга Литвинова відповіла на запитання присутніх.

Компанія Baker Tilly з готовністю ділиться досвідом та знаннями і запрошує бажаючих розширити свій професійний кругозір на свої заходи – слідкуйте за анонсами у Календарі заходів та на сторінці компанії у мережі Facebook.