За підсумками 2016 року українські тваринники виробили 295 тис. тонн яловичини, 621 тис. тонн свинини та 1,174 млн тонн курятини.
Тваринництво в Україні
Загалом вітчизняне м’ясо-молочне виробництво переживає стагнацію. За останні дванадцять років Україна втратила 47% поголів’я великої рогатої худоби: фермерам невигідно їх вирощувати, особливо м’ясні породи. 
Вирощування свиней теж пов’язано з рядом проблем: спалахами АЧС, конкуренцією з дешевою імпортною свининою, здорожчанням кормів тощо. 
Єдина галузь вітчизняного тваринництва, де спостерігається зростання — це виробництво курятини. Що стосується молочної галузі, то проблема з об’ємами виробництва молока дещо компенсується покращенням його якості.