За підтримки Baker Tilly світ побачило нове видання інфографічного довідника “Агробізнес України”. Це 42 сторінки свіжої інфографіки, яка допоможе вам розібратися з сучасним агробізнесом України. В новому виданні ми зробили особливий акцент на фінансах кредитуванні, інвестиціях та підтримці АПК державою.

Найбільше в Україні виробляється зернових

Як і в попередні роки, зернові і зернобобові залишаються лідерами за обсягом виробництва в Україні. На першому місці виробництво кукурудзи (35,8 млн т), на другому пшениці (25,1 млн т), а на третьому ячменю (7,6 млн т).

Вінницька область лідер в агровиробництві

На Вінницьку область припадає 8% всього агровиробництва країни. Тут виробляється 23% всіх українських цукрових буряків, 15% м’яса та 13% плодово-ягідних культур. Одеська область лідер з виробництва вовни (48%), а Київська з виробництва яєць (20%).

Ринок органічного виробництва в країні зростає

Незважаючи на те що площа органічних земель скоротилася, кількість виробників, обсяги виробництва та продаж органічної продукції зросли. Так, у 2017 році зареєстровано 289 виробників, тоді як у 2014-му їх число становило всього 182.

Обсяг інвестицій в агросектор стабілізувався

Країнами-лідерами за кількістю інвестицій в агросектор України в 2018 році став Кіпр ($138 млн), Британські Віргінські Острови ($85 млн) і Німеччина ($81 млн).

А кредитування сектору зростає 

Останніми роками кредитування стабільно зростає як у грошовому вираженні, так і в процентному відношенні в кредитних портфелях банків. За 2018 рік було видано кредитів на потреби агросектору на 68 млрд грн.

Дізнатися більше про діяльність АПК України можна з довідника “Агробізнес України”.

Англійську версію можна завантажити за посиланням.

Автори довідника — контент-маркетингова агенція Top Lead та головний сайт про агробізнес Latifundist.com за підтримки партнерів: юридичної фірми AEQUO Law Firm, банку Credit Agricole Ukraine та компанії Baker Tilly.