Фінансова функція вашого бізнесу повинна дати душевний спокій і стати джерелом достовірної інформації, яку можна використовувати для розвитку справи. Бухгалтерія і фінансова звітність неминучі при веденні бізнесу. Це така ж його невід’ємна частина, як продажі або підтримання репутації бренду.

Частіше за все проблеми при створенні бухгалтерії у власників бізнесу виникають у наступних ситуаціях:

  1. Найм бухгалтера.
  2. Його навчання.
  3. Баланс робочого навантаження.

Найм бухгалтера

Пошук, найм і утримання хорошого бухгалтера іноді можна порівняти з подвигом. Але спочатку ви повинні зрозуміти власні потреби. Тільки тоді ви зможете знайти людей, які вам підходять. Ось кілька питань, відповіді на які допоможуть зрозуміти, чи потрібний вам саме цей кандидат:

  • Чи працював він з іншими підприємствами у вашій галузі раніше?
  • Чи знайомі йому фінансові, бухгалтерські та адміністративні проблеми, з якими стикається ваш бізнес?
  • Він знає, які витрати нестиме ваш бізнес?
  • Він ясно передає фінансову інформацію та ідеї, не використовує заплутаний “жаргон”?
  • Чи готовий він розповісти про концепції, з якими ви не знайомі, або порекомендувати освітні ресурси?

Не менш важлива і система внутрішнього контролю для зниження ризику людських помилок або професійного шахрайства. Без необхідних ресурсів ваша фінансова цілісність залежить тільки від знань і навичок бухгалтера.

Навчання бухгалтера

Після найму кваліфікованого бухгалтера необхідно приділяти час його опануванню всіх тонкощів роботи саме вашої компанії. Без належного ознайомлення  вашими бухгалтерськими процедурами навіть “незначна” помилка кодування може призвести до втрати доходу. Навчання в будь-якому випадку вимагає часу.

Баланс навантаження

Обмежені ресурси, в тому числі самі співробітники, є ще однією поширеною проблемою, з якою стикаються підприємства. Часто власники не можуть дозволити собі цілий бухгалтерський відділ.

Це означає, що обов’язки з ведення бухгалтерського обліку делегуються співробітникам, незалежно від їхніх бухгалтерських знань. Що майже завжди тягне за собою неприємні наслідки: в якийсь момент бухгалтер піддається стресу, важливі завдання не беруться до уваги, і компанія стає вразливою до багатьох ризиків, в тому числі людських помилок і шахрайства. Наступна проблема, яка може початися через стрес і дезорганізацію, — це плинність кадрів.

Для бізнесу, що зростає і стикається з будь-якими з цих поширених проблем, аутсорсинг деяких або всіх функцій бухгалтерії допоможе зосередитися на першочергових завданнях, а також запропонувати компанії своєчасну і точну фінансову інформацію.

 

via

Business vector created by rawpixel.com – www.freepik.com