12 лютого 2020 року у Львові відбувся щорічний семінар з податків Forum West. Захід був присвячений висвітленню та обговоренню основних змін у податковому законодавстві, налагодженню комунікацій між учасниками семінару з метою обміну досвідом у сфері адаптації діяльності компаній до змін податкового законодавства, розробці рекомендацій та наданню роз’яснень щодо застосування законодавчих змін на практиці. Фахівці податкового департаменту виступили у якості спікерів на семінарі.

Ірина Панфілова, менеджер з податків і зборів Baker Tilly, розглянула основні зміни в нормативах бухгалтерського обліку (в тому числі щодо дисконтування), практику податкових перевірок та тлумачення податківцями нових правил, а також критичні питання щодо ПДВ та податку на прибуток, які виникали протягом 2019 року. Крім того, Ірина розповіла про інші зміни податкового законодавства, на які чекати у 2020 році та зробила огляд найбільш суттєвих змін у законопроекті № 1210.

Олександр Корх, старший юрисконсульт Baker Tilly, розглянув практичні кейси судової практики за 2019 рік, які варто врахувати бізнесу в своїй в діяльності, а також аргументи податківців та контраргументи при вирішенні судових спорів.
Про актуальні питання ТЦУ говорила Ольга Літвінова, старший податковий консультант Baker Tilly. Зокрема, спікерка розглянула останні зміни у законодавстві з питань ТЦУ, глобальні та локальні тенденції трансфертного ціноутворення та типові помилки та проблемні моменти щодо визнання контрольованих операцій.

Під час свого виступу Ольга також говорила про важливі нюанси ТЦУ, які слід враховувати у податковому плануванні, практичні моменти підготовки документації з ТЦУ в залежності від типів контрольованих операцій та тенденції розгляду спорів з питань ТЦУ.