Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Урядом України та Урядом Малайзії про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протокол до неї, вчинені 4 серпня 2016 року у м. Путраджая, які набирають чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення про завершення Договірними Державами всіх внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання ними чинності.

До вчинення цієї Угоди відповідно до статті 7 Закону України «Про правонаступництво України» діяла Угода між Урядом СРСР та Урядом Малайзії про уникнення подвійного оподаткування по відношенню до податків на прибуток, підписана 31.07.1987р.


Окрім того, положення Угоди передбачають оподаткування доходів від відчуження акцій або долі участі в компанії, які отримують більше ніж 50% їхньої вартості безпосередньо або опосередковано від нерухомого майна, розташованого в іншій Договірній державі, розширення можливостей Договірних Сторін щодо обміну податковою інформацією та інші положення стандартні для Модельної Конвенції ОЕСР. Варто зауважити, що відповідно до Протоколу положення Угоди не застосовуються до осіб, що здійснюють офшорну підприємницьку діяльність згідно Закону про оподаткування підприємницької діяльності в Лабуані від 1990 р.