6-го червня в офісі компанії Baker Tilly пройшов семінар “Актуальні питання міжнародного оподаткування”. Спікерами, Рустамом Вахітовим,магістром права (LL.M) з міжнародного оподаткування та радником Baker Tilly, а також, Романом Пранничуком, Керівником відділу податкового консалтингу Baker Tilly, були розглянуті наступні питання:
  • Нова судова практика з питань застосування міжнародних податкових угод. Рішення в справі Фенікс Капіталу міняють сформовану раніше позитивну для платників податків практику і роблять використання проміжних порожніх компаній більш ризикованим.
  • Подальший розвиток подій на Кіпрі. Коментарі кіпрських колег по поточній ситуації і прогнозам. Побудова ефективної податкової структури з урахуванням зміни умов податкових угод та нової ситуації.
  • Підписання нової податкової угоди з Ірландією. Основні положення, перспективи застосування на практиці. Коментарі ірландських колег.
  • Контроль цін при угодах з іноземними компаніями в рамках існуючого і планованого українського законодавства по трансферному ціноутворенні, досвід імплементації та застосування правил трансфертного ціноутворення в Росії та ЄС.

Також, впродовж семінара учасники мали змогу напряму поспілкуватися з нашими колегами, спеціалістами в області оподаткування, з країн: Кіпр, ОАЕ та Ірландія, шляхом відео-конференцій.