У вівторок, 23 лютого 2010 року, в офісі Європейської Бізнес Асоціації у Києві відбулося чергове засідання Комітету ЄБА з корпоративної соціальної відповідальності, на якому розглядались перспективи співробітництва компаній членів ЄБА зі спільним Проектом ПРООН та Міжнародної організації праці «Соціальна інтеграція людей з інвалідністю шляхом забезпечення доступу до зайнятості».

Олена Іванова, керівник Проекту, звернулась до членів комітету із промовою, в якій детально розповіла про сам проект, його важливість, зокрема з огляду на проблемні питання зайнятості людей з інвалідністю в Україні. Серед таких нагальних проблем зайнятості в Україні є обмежена кількість відкритих вакансій для шукачів роботи з інвалідністю, а також відсутність мотивації роботодавців щодо працевлаштування людей з інвалідністю, що є результатом недостатньої проінформованості компаній стосовно цього питання. Таким чином, одним з завдань проекту є консолідація необхідної інформації щодо зайнятості людей з інвалідність, з метою подальшого інформування Українських компаній, а також їх залучення до співпраці в рамках політики корпоративної соціальної відповідальності. Олена Іванова окреслила можливі напрями співробітництва компаній членів ЄБА із Проектом в рамках програм соціальної відповідальності, у т.ч. впровадження спільних програм спрямованих на дорослих та дітей з інвалідністю, участь компаній в заходах Проекту. Керівник Проекту також запросила представників бізнес-асоціацій та окремих підприємств долучитися до розробки ефективних механізмів стимулювання роботодавців та організації зайнятості людей з інвалідністю. Олена Іванова запевнила, що персонал Проекту готовий надавати консультативну підтримку компаніям з питань розробки їх програм корпоративної соціальної відповідальності на користь людей з інвалідністю.

Одним за напрямків діяльності компанії Бейкер Тіллі Україна впродовж останніх десяти років є корпоративна соціальна відповідальність. На засіданні комітету компанія була представлена директором департаменту маркетингу та PR Іриною Зінченко, яка поділилась із членами комітету досвідом компанії підтримувати різні соціальні проекти. На сьогоднішній день Бейкер Тіллі Україна має досвід реалізації двох крупних соціальних проектів: «Міжрічинський ландшафтний парк» – проект, спрямований на захист та соціальну підтримку заповідників та ландшафтних парків України; меценатська підтримка «Вільного театру» під керівництвом Артура Артімен’єва.

В рамках розширення своєї діяльності в сфері корпоративної соціальної відповідальності компанія Бейкер Тіллі Україна місяць назад розпочала активну співпрацю з вищезгаданим проектом ООН в Україні «Соціальна інтеграція людей з інвалідністю шляхом забезпечення доступу до зайнятості».

Комітет ЄБА з корпоративної соціальної відповідальності було створено в 2006 році з метою просування серед членів асоціації, а також ділової громади України ідей корпоративної соціальної відповідальності. Основними завданнями комітету є: вдосконалення системи комунікацій щодо корпоративної відповідальності в Україні; забезпечення бази, яка б представляла досвід українських та міжнародних компаній в галузі корпоративної відповідальності; розробка системи засобів забезпечення обміну досвідом у галузі корпоративної відповідальності в період економічної нестабільності.