Податкові та акцизні накладні, а також розрахунки коригувань до них,  які були складені у період з 01 червня 2017 року по 30 червня 2017 та зареєстровані у Єдиному реєстрі не пізніше 31 липня 2017 року  вважаються своєчасно зареєстрованими і штрафні санкції за таке «запізнення» не застосовуватимуть.
Відповідний закон (законопроект № 6684) ухвалено Верховною Радою 13 липня 2017 року і набере він чинності з дня наступного за днем його опублікування.
Також документом передбачено, що штрафні санкції не застосовуватимуться до узгоджених сум грошових зобов’язань, із граничним строком сплати 30 червня 2017 року.
Крім того, постраждалі від кібератаки платники податків зобов’язані у десятиденний термін з дня опублікування Закону повідомити контролюючий орган за місцем реєстрації про втрату або пошкодження інформації унаслідок несанкціонованого втручання у роботу комп’ютерних мереж. При цьому контролюючим органам дозволено переносити податкові перевірки до дати відновлення  такої інформації, але не пізніше 31 грудня 2017 року.