27 січня 2010 в гірськолижному швейцарському курортному місті Давос розпочався щорічний Всесвітній економічний форум (ВЕФ), який зібрав понад 2500 бізнесменів, політиків, діячів науки і культури з 90 країн.

Урочисто відкрив форум цього року Президент Франції Ніколя Саркозі. На заході також були присутні екс-президент США Білл Клінтон, Прем’єр-міністр Іспанії Хосе Луїс Сапатеро, президенти Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва, Мексики Феліпе Кальдерон, Ізраїлю Шимон Перес, Польщі Лех Качинський та Азербайджану Ільхам Алієв.

Основною темою для обговорення на ВЕФ була доповідь “Глобальні ризики-2010”, підготовлена експертами ВЕФ на основі консультацій з провідними політичними діячами, економістами і вченими з різних країн. У цьому контексті учасники заходу сфокусувались на шести основних аспектах: як створити ціннісні основи; як посилити економіку і покращити соціальне становище; як зменшити глобальні ризики і конкретні системні помилки; як гарантувати стійкий розвиток; як забезпечити надійність; як створити ефективні інститути. Відповіді на всі ці питання вони намагались знайти в рамках сотень запланованих програмою круглих столів.

Керуючий партнер компанії Бейкер Тіллі Україна Олександр Васильович Почкун, в рамках ВЕФ взяв участь у двох заходах: 3-й Круглий стіл з питань філантропії у Давосі “HI-TEACH = High-Tech + Education + Philanthropy”, а також 6-а Українська ланч-конференція у Давосі «Президентські вибори: Що чекає Україну?”

3-й Круглий стіл з питань філантропії у Давосі “HI-TEACH = High-Tech + Education + Philanthropy” – це захід високого рівня, який збирає разом всесвітньо відомих благодійників,підприємців, політиків та громадських лідерів, щоб обговорити новітні підходи і, можливо, стати джерелом натхнення для майбутніх філантропів. Тема цього року – як новації у галузі інформаційних і комунікаційних технологій можуть дати потужний поштовх освіті в цілому світі, і як благодійники можуть стати каталізаторами цього процесу. Панелістами дискусії виступили Президент Шимон Перес, засновник WIkipedia Джимі Вейлз, Президент Нью-Йоркського університету Джон Секстон. Білл та Мелінда Гейтс будуть спеціальними гостями заходу. Модератором Круглого столу був Річард Штенгель, керуючий редактор журналу Time.

6-а Українська ланч-конференція «Президентські вибори: Що чекає Україну?” – найбільша щорічна зустріч за межами України, у ході якої представники світової еліти обговорюють політичні та економічні виклики, що постають перед Україною, та її інвестиційний клімат. Цьогорічна зустріч відбулась між першим і другим туром президентських виборів в Україні. В ході ланч-конференції було організовано телеміст про майбутнє України із двома кандидатами, які вийдуть до другого туру виборів. 6-а Українська ланч-конференція відбулась у готелі «Морозані Швайцерхоф» у Давосі.