Форум «Агробізнес України» вже сьогодні називають найгучнішою подією року в сфері Українського сільського господарства, так як він є єдиною динамічною зустріччю найвищого рівня для всіх учасників індустрії, відмінною платформою для встановлення бізнес відносин, а також отримання відповідей на важливі професійні питання. Захід зібрав близько 200 учасників, серед яких: представники державних органів, провідних українських та міжнародних компаній, фондових бірж, міжнародних фінансових організацій тощо. На форумі з доповіддю виступили понад 40 доповідачів, лідерів та експертів Української та глобальної аграрної індустрії.

Серед питань, винесених на розгляд учасників:
• Як зміцнити конкурентоспроможність українських аграрних компаній на світових ринках?
• Чи отримають українські виробники доступ до ринків збуту в країнах Євросоюзу?
• Чи ефективні заходи Уряду щодо забезпечення доступу аграрних компаній до кредитних ресурсів, з розвитку інфраструктури?
• Як міжнародні інвестори оцінюють привабливість галузі в Україні сьогодні?

Форум традиційно складався з роботи фокус груп по галузях, презентацій та круглих столів. Серед новинок нинішньої конференції – короткі фокусні презентації та інтерактивні дискусії по індустрії, а також дебати лідерів індустрії на тему «Влада та Бізнес – Ефективна співпраця».

Компанія «Бейкер Тіллі Україна» була представлена на Агрофорумі відразу двома доповідачами: керуючим партнером компанії Олександром Почкуном, а також керівником освітнього центру, професійним тренером-консультантом Іллею Агладзе.

На сесії «Іноземні стратегічні інвестиції та іноземні кредитори в українському аграрному бізнесі» Олександр Почкун виступив з доповіддю, присвяченою темі прозорості фінансової звітності в аграрному секторі. Керуючий партнер «Бейкер Тіллі Україна» відзначив, що прозора фінансова звітність необхідна як внутрішнім користувачам компанії для прийняття управлінських рішень, так і зовнішнім користувачам для прийняття рішень інвестиційних. За словами Почкуна: «Фінансова прозорість підприємства – обов’язкова умова інвестиційної привабливості, так як ніхто не хоче купувати «кота в мішку».

Керівник освітнього центру «Бейкер Тіллі Україна» Ілля Агладзе виступив у завершальний день конференції на сесії, присвяченій оптимізації бізнес процесів з темою «Роль функції зв’язків з інвестором у підвищенні вартості компанії». У своїй промові Ілля показав учасникам конференції на практичних прикладах, чому функція зв’язків з інвестором дуже важлива в сільськогосподарському секторі в нинішній час, як ця функція може вплинути на підвищення вартості компанії, а також, які основні кроки варто зробити для встановлення ефективних взаємовідносин з інвестором.