Кабінет Міністрів України постановою від 29.03.2017 р. № 194 вніс зміни до Порядку попереднього узгодження цін у контрольованих операціях, за результатами якого укладаються договори, що мають односторонній, двосторонній та багатосторонній характер, для цілей трансфертного ціноутворення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.2015 р. № 504.
Змінами передбачено, що договір про попереднє узгодження ціноутворення може набирати чинності не тільки з 1 січня календарного року, що настає за роком його підписання, але й з дати, узгодженої ДФС та платником податків, залежно від обставин та особливостей майбутніх контрольованих операцій, які є предметом попереднього узгодження ціноутворення. При цьому максимальний строк дії договору подовжили з трьох до п’яти років. 
Окрім того, з Порядку виключено положення щодо подачі звіту про виконання договору про попереднє узгодження ціноутворення до 1 травня року, що настає за звітним. Строк подання, форма і зміст звіту відИзвините за временные неудобства, перейдите, пожалуйста, на  украинскую версию публикации. Извините за временные неудобства, перейдите, пожалуйста, на  украинскую версию публикации. тепер визначатимуться самим договором.
Нагадаємо, що у разі дотримання умов договору про попереднє узгодження ціноутворення контролюючі органи не мають права приймати рішення про донарахування податкових зобов’язань, штрафів, пені стосовно контрольованих операцій, які є предметом такого договору (пп. 39.6.2.4 ПКУ).