Певно, ти думаєш, що потрапити на роботу до такої великої та серйозної аудиторської компанії, як Baker Tilly, надзвичайно складно. Це не так.

Якщо ти дійсно бажаєш стати фахівцем у фінансах і побудувати кар’єру в цій сфері, то мабуть придивляєшся до консалтингових та аудиторських компаній. Правильно робиш: так ти зможеш і вирости професійно, і отримати ті знання, які потрібні на високих позиціях у фінансовій сфері.

Але якщо ти тільки випустився з університету або хочеш змінити фах, то знаєш, як складно влаштуватися на роботу без досвіду. Baker Tilly в Україні — саме та компанія, яка може стати стартом твоєї кар’єри аудитора чи консультанта.

У Baker Tilly ти отримаєш такий досвід, що про тебе будуть мріяти всі

Наші аудитори, консультанти та аналітики постійно вивчають нові бізнеси: сьогодні ти працюєш з агрокомпанією, потім — з гігантом енергетичної індустрії, через місяць шукаєш проблеми у фінансовій звітності в одного з найбільших рітейлерів України або аудируєш Укроборонпром. Фінансовий облік та виробничі процеси на кожному з цих об’єктів відрізняються настільки, що працюючи у нас, ти вивчиш всі секрети українського бізнесу та станеш бажаним співробітником у будь-якій компанії.

Baker Tilly — класний майданчик для старту

Існує міф, що такі компанії, як наша, беруть на роботу лише випускників із червоним дипломом. Запевняємо, це взагалі не те, на що орієнтуються в Baker Tilly. Ми із задоволенням беремо на роботу кмітливу та енергійну молодь, людей, у яких “горять очі”. Важливо мати бажання тут працювати та базові знання з бухгалтерського обліку.

Baker Tilly — класний майданчик для старту. Аудит і консалтинг — це можливість подивитися на бізнес зсередини, вивчити різні специфіки бізнесу. Baker Tilly працює з підприємствами з різних індустрій: сільське господарство, виробництво, енергетика, IT та інші. Фінансовий облік кожної компанії має свої особливості, відповідно, співробітники зсередини вивчають, як будується український бізнес, і отримують повне розуміння фінансів у цій сфері.

У співробітників, яких розглядають на більш високі позиції — аудиторів або консультантів другого і третього року, вітаються не тільки soft-skills, а й hard-skills. Компанія дивиться на певний досвід, на розуміння системи та поглиблене знання бухгалтерського обліку або фінансів.

Від наших курсів до роботи в Baker Tilly — лише три кроки

Що ж робити тим, хто вирішив не так давно стати аудитором? Ми впевнені, якщо людина дійсно бажає реалізуватися у нашій компанії, вона має отримати на це шанс. Навіть якщо вона не має професійного підґрунтя чи необхідних знань. Тож, ми даруємо їй цей шанс, а як людина його використає — залежить від неї самої.

“Хочу працювати в Baker Tilly” — це безкоштовний навчальний курс, який проводиться для потенційних співробітників компанії. У програму навіть можуть потрапити люди, які хочуть працювати у сфері аудиту, проте раніше ніколи не вивчали бухгалтерський облік, не були пов’язані з бухгалтерією чи аудитом. В середньому, програма триває півтора-два місяці, в залежності від графіка. Програма вивчається повністю “з нуля”, починаючи з найелементарніших речей, які є в бухгалтерії: що таке дебет і кредит, що таке активи та пасиви, план рахунків — і до розуміння того, що таке фінансова звітність, як вона між собою взаємодіє та як з нею далі працювати. Також, проводяться практичні заняття з Excel та 1C.

Після завершення навчання всі учасники курсу мають можливість пройти відбір та почати працювати у компанії.

Відбір складається з тесту на основі отриманих знань та співбесіди з менеджерами департаменту аудиту. Якщо оцінки за цими етапами позитивні, претендент отримує пропозицію роботи.

Проте, на цьому не слід розслаблятись, адже ще необхідно показати на практиці, що ти не тільки оволодів знаннями, а й можеш їх використовувати у професійній діяльності. Тож, третя оцінка — це оцінка випробувального терміну. Наставники — старші аудитори — пояснюють і допомагають, але в той самий час і перевіряють нового співробітника. Якщо після випробувального терміну все класно і Сіньйори кажуть: “Так, ми хочемо працювати з цим співробітником”, людина остаточно у нашій команді.

У Baker Tilly з великим ентузіазмом працюють з випускниками цієї програми, адже вони демонструють хороші результати в роботі. Оскільки бажаючих дуже багато, на курси проводиться певний відбір. Важливо не тільки мати бажання, а й розуміти, що аудит — це досить специфічна сфера, й ти повинен усвідомлювати, з чим та як будеш працювати. Та якщо в тебе це є, і ти добре склав тест на логічне мислення, вміння аналізувати великі обсяги інформації та критично мислити, то вважай, тебе зараховано.

«Програма дала можливість спробувати свої сили та реалізувати наявний потенціал. Для мене як для людини не з вузькопрофільною бухгалтерською освітою, участь в даній програмі виявилася «експрес-університетом».

Аліна Лахно, аудитор другого року, учасник першого набору програми “Хочу працювати в Baker Tilly”.

«Я прийшла в компанію по програмі другого набору “Хочу працювати в Baker Tilly”.  Тут приємно працювати — кваліфіковані колеги завжди допоможуть при виникненні складнощів. Робота багатогранна та різноманітна: працюю з великою кількістю проєктів з різних галузей. Великим плюсом компанії є молодий колектив — завжди можна знайти спільні теми для розмов. При бажанні, можна стрімко розвиватися. По власному досвіду можу сказати, що за рік наполегливої праці із асистента аудитора можна піднятися до позиції А-2».

Юлія Покас, аудитор 2 року, учасник другого набору програми “Хочу працювати в Baker Tilly”.

«Програма “Хочу працювати в Baker Tilly” дає неймовірну можливість відшукати себе, розвинутись у новій сфері та познайомитись із новою професією. Саме тут студент без досвіду чи людина, якій набридла її професія, хлопець у 20 років чи жінка у 39, зможуть реалізувати свої амбіції та досягти більшого не тільки у бухгалтерському обліку та аудиті, а й у своєму житті. Адже Baker Tilly дає унікальну можливість працювати, вчитися та здобувати життєвий і професійний досвід у міжнародній компанії, маючи тільки бажання та мотивацію. Насправді, жодного разу не пожалкувала, що взяла участь у даній програмі, адже працювати у прекрасному, дружньому колективі та здобувати цінний досвід у Baker Tilly – це задоволення». 🙂

Ангеліна Зінчук, аудитор 1 року, учасник третього набору програми “Хочу працювати в Baker Tilly”.

Ти будеш точно знати, що робити для кар’єрного зростання

Перші три місяці ти знаходишся на випробному терміні. Основне завдання — це адаптуватися та показати себе, щоб у компанії зрозуміли, чи вийде з тобою працювати. Також тобі детально розкажуть, як будується кар’єра в Baker Tilly. У всіх департаментах є прописані сходинки, наприклад, молодший аудитор, аудитор середнього рівня та провідний аудитор. Щоб переходити з однієї сходинки на наступну, ти маєш демонструвати певні показники, які визначені для твоєї позиції.

Протягом року чи двох ти працюєш над цими показниками і під час щорічної оцінки можеш отримати підвищення. Щоб просуватися вгору, ти маєш показувати свій прогрес: не лише ефективно виконувати роботу, але й постійно навчатися чомусь новому та проявляти додаткову активність. Наприклад, читати тренінги для співробітників компанії або бути Brand Ambassador серед студентської аудиторії.

Ми оплачуємо профільне навчання на всесвітньо відомих програмах підготовки аудиторів 

Будь-яка консалтингова та аудиторська діяльність постійно стимулює співробітників до зростання, і Baker Tilly цьому активно сприяє.

Ми повністю покриваємо навчання співробітників, в тому числі на кваліфікаційних програмах: CAP, CIPA, DipIFR, CIMA, CIA, CFA, RICS. Якщо ти добре володієш англійською, можеш відразу після випробувального терміну реєструватися на ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) — найпрестижнішу програму з аудиту та фінансів. І її можна здати повністю за рахунок Baker Tilly.

Якщо ж твоя англійська ще не ідеальна — не хвилюйся, у компанії є мовні курси для співробітників, а також проводяться регулярні внутрішні тренінги з розвитку як hard-skills, так і soft-skills.

Ти зможеш попрацювати в нашому канадському, британському, голландському (та інших) офісах

У Baker Tilly є спеціальна програма Secondment: ти їдеш і працюєш у закордонному офісі Baker Tilly. За фактом ти залишаєшся співробітником української компанії, але на якийсь час відбувається релокація та обмін досвідом.

За цією програмою наші співробітники їздили до Канади, Нідерландів, в Амстердам та Лондон. В середньому, термін участі у Secondment — 2-3 місяці, проте він залежить від домовленості з приймаючим офісом. Найчастіше потрібні співробітники вищих посад. Також, щоб потрапити до програми, ти маєш добре володіти англійською.

Шанси поїхати закордон підвищуються, якщо ти не тільки ефективно працюєш, а й береш активну участь у розвитку компанії: організовуєш внутрішні заходи або розвиваєш бренд поза компанією: береш участь у зовнішніх та внутрішніх заходах, виступаєш на конференціях, працюєш зі студентською аудиторією в рамках розвитку бренду роботодавця та інше.

Після узгодження твоєї кандидатури нашою компанією, ти проходиш співбесіду у закордонному офісі Baker Tilly, який організовує Secondment. Якщо все добре, можеш пакувати валізу.

А ще Baker Tilly — соціально-відповідальна компанія

Ми допомагаємо дітям у дитячих будинках, пацієнтам Охматдиту та літнім людям. 

Просуваємо green-ідеологію, сортуємо сміття, відмовилися від пластику та перейшли на LED-лампи.

Та дуже активна 

Два рази на рік проходять тематичні мега-корпоративи для всіх чотирьох українських офісів Baker Tilly. Також ми святкуємо разом різні свята: 8 березня, 14 жовтня, День вишиванки тощо.

По п’ятницях влаштовуємо “Happy Friday” — це невеликі неформальні офісні заходи, які допомагають людям відволіктися від роботи та ближче познайомитися з колегами, а також, наприклад, навчитися розписувати новорічні іграшки або робити шоколадні цукерки. А ще граємо в настільні ігри, «Мафію», проводимо квести.

Дуже любимо спорт. Багато років поспіль від 30 до 40 осіб з компанії беруть участь у бігових марафонах і досить часто займають призові місця. З 2018 року існує футбольна команда.

Робота в Бейкер Тіллі — це поєднання Work & Fun

Працюючи у нас, ти отримуєш не тільки роботу, а й можливість розвиватися, знайти класних друзів, стати крутим фахівцем і побудувати кар’єру.

Якщо тобі до душі наш стиль і ти вже подумки працюєш у Baker Tilly, відправляй резюме на е-мейл: cv@bakertilly.ua Слідкуй за вакансіями у нас на сайті або у Фейсбуці.